Σελίδες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Προς ΣΥΡΙΖΑ: Ποιό ακριβώς είναι το παράλογο;

Προς ΣΥΡΙΖΑ: Ποιό ακριβώς είναι το παράλογο;

Αναρωτιέται ο Παύλος
….
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σε τι είναι άστοχες οι παρακάτω απόψεις των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στις 13/4/2014, ώστε να μην συναντούν την κοινή αποδοχή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ:

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ:
“Αν μια Κυβέρνηση της Αριστεράς εκβιαστεί από το ευρωπαϊκό κατεστημένο όπως η Κύπρος, τότε δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει το προοδευτικό πρόγραμμά της αλλά να είναι έτοιμη, σε κάθε περίπτωση, να το εφαρμόσει ακόμα και εκτός ευρωζώνης“


- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ:
“Το ερώτημα στο οποίο πρέπει επιτέλους να απαντήσουμε με ένα καθαρό τρόπο είναι το εξής. Είναι για μας το ευρώ το απόλυτο όριο της πολιτικής μας;
Αν είναι έτσι, αν έχουμε δεσμευτεί προκαταβολικά ότι υπάρχει μια γραμμή που δεν πρόκειται να διαβούμε, τότε ο αντίπαλος μας έχει στο χέρι του και ο εκβιασμός του μοιραία θα περάσει.
Αν δεν είναι έτσι, και αυτό βεβαίως εννοούμε όταν στα συνεδριακά μας κείμενα λέμε ότι δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και δεν θα διστάσουμε μα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που είναι στη διάθεσή μας, τότε πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι καταστροφή και ότι τα προβλήματα που ασφαλώς θα δημιουργήσει είναι αντιμετωπίσιμα.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο, με συγκεκριμένες επεξεργασίες και προτάσεις, που θα περιλαμβάνει και αυτό το σενάριο έστω και ως ένα ενδεχόμενο ανάμεσα σε άλλα που ανοίγει η προοπτική αριστερής κυβέρνησης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών“

Ο πολιτικός σύμβουλος του Α. Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, επέπληξε τις παραπάνω απόψεις λέγοντας:
“Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι το δίλημμα που έθετε ο Σαμαράς και επιχειρεί να συγκαλύψει την ουσία των πολιτικών του Μνημονίου. Να επιστρέψουμε εμείς σε αυτό το δίλημμα είναι κάτι που τον διευκολύνει. Ας μην το κάνουμε”
Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, είναι άστοχη η παραπάνω άποψη του Ν. Παππά, διότι το δίλημμα που ουσιαστικά θέτουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας στις τοποθετήσεις τους, που παράθεσα, δεν είναι το ευρώ ή δραχμή, αλλά το πως θα υπερασπισθούν καλύτερα τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών στη περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές δεν καταλήξουν σε επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αλήθεια, αν οι πιστωτές είναι αδιάλλακτοι ή οι υποχωρήσεις τους είναι μη σημαντικές, τότε τι ακριβώς προτείνει ο Ν. Παππάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου