Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Φιλαδέλφεια: "Οι μέρες θυμίζουν χούντα"

Φιλαδέλφεια: "Οι μέρες θυμίζουν χούντα"

[Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, 24/06/2014]
Χθες  ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας  για να συζητήσει για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής. Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση επειδή «η απουσία των περισσότερων δημοτικών συμβούλων από αδιαφορία, σκοπιμότητα ή φόβο οδήγησε στην αναβολή κι αυτής της συζήτησης λόγω έλλειψης απαρτίας» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το  Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Σήμερα πάλι και υπό τον φόβο επεισοδίων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών ξανααναβλήθηκε η συγκεκριμένη συζήτηση στη Ν. Φιλαδέλφεια αφού οι αστυνομικές αρχές επέτρεψαν να εισέλθουν στον χώρο οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα. «Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας», τονίζει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:
Αναβολή πήρε η αποψινή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας, στην οποία είχαν καλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης. Οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές και υπήρξε φορτισμένο κλίμα, καθώς οι αστυνομικές αρχές επέτρεψαν να εισέλθουν στον χώρο οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα. Από την πλευρά της, η αστυνομία προσπάθησε να έχει μία διακριτική παρουσία.
Τελικά, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, υπό τον φόβο επεισοδίων και με την πεποίθηση πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Βασιλόπουλος: «Οι μέρες θυμίζουν χούντα»
Κληθείς να σχολιάσει τα σημερινά γεγονότα ο κ. Βασιλόπουλος, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας. Θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές μετά τον εμφύλιο. Να μην μπορεί να οργανωθεί μια συζήτηση χωρίς ισχυρή αστυνομική παρουσία. Έχει τεράστια ευθύνη η Αστυνομία, με την οποία υπήρχε συνεννόηση να υπάρχει μια κλούβα στο σημείο. Τη στιγμή που κατευθυνόμουν προς τα εκεί, μού είπε η αστυνομική διευθύντρια ότι δεν μπορώ να πλησιάσω στο σημείο. Ενώ κατευθυνόμουν προς το σπίτι μου, έβλεπα μηχανές και αυτοκίνητα να πλησιάζουν προς τα εκεί. Οι μέρες θυμίζουν χούντα. Κινδυνεύει το Άλσος και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση. Αυτό πρέπει να τελειώσει και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η πλευρά της ΑΕΚ και η Αστυνομία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς που δεν επιτρέπει τη συνάθροιση και τη συζήτηση στην πόλη μας, το οποίο δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να το επικροτήσει η Χρυσή Αυγή».
Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφιερωμένη στο Ρυθμιστικό, ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Η ματαίωση ήρθε ύστερα από το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και μετά τις άγριες επιθέσεις σε συγκεντρώσεις κατοίκων, με αποκορύφωμα την επίθεση της Παρασκευής, κατά την οποία τραυματίστηκαν οκτώ κάτοικοι και προκλήθηκαν φθορές στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα».

Διαβάστε επίσης:  Οι μάσκες έπεσαν: πακέτο θέλει το άλσος ο Μελισσανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου