Σελίδες

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Το τέλος της ...όποιας Δημοκρατίας έμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι
"Το σκοτάδι πέφτει πάνω από το Παρίσι". Σκίτσο του Latuff για τις χθεσινές πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι

Τα πρώτα πρωτοσέλιδα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης για τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις


ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΙΣΙΣ "ΑΝΕΛΑΒΕ" ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ...

[Πηγή: ΣχολιαστέςΧωρίς Σύνορα, 13/11/2015  23:54, Ενημέρωση: 14/11/2015  04:40]

Στο 10ο διαμέρισμα, στο κέντρο του Παρισιού, 7 χτυπήματα (6 ή 7 επιβεβαιωμένα) σε 7 διαφορετικά σημεία, μεταξύ τους και 2 επιθέσεις αυτοκτονίας, το 1 με καλάσνικοφ σε κυριλέ κεντρικό εστιατόριο-μπαρ (22:30 τοπική ώρα, μάλλον 3 δράστες εκεί, στο «Le Petit Cambodge», στην οδό 18 Αλιμπέρτ στο 10ο διαμέρισμα στο Παρίσι, Place de la Republique / Πλατεία Δημοκρατίας, ενώ πυροβολούσαν, όπως ακούστηκε και οδηγούς που περίμεναν στα κοντινά φανάρια), στο Eμπορικό Κέντρο Les Halles, 126+ επιβεβαιωμένοι νεκροί (φημολογείται για περισσότερο κόσμο, δυστυχώς, αλλά και για επιπλέον αγνοούμενους, σύμφωνα με ομολογίες των διπλανών τους∙ αυξάνονται συνέχεια οι άτυχοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους απόψε στο Παρίσι), άγνωστος αριθμός τραυματιών, ακούγεται για 83 άτομα πολύ σοβαρά, 132 σε κρίσιμη κατάσταση. Η επίθεση έγινε μεταξύ 22:00-23:00 τοπική ώρα (22:17 τοπική ώρα για την ακρίβεια στο στάδιο, 1 ώρα πίσω από Ελλάδα), ενώ ταυτόχρονα στο Stade de France παιζόταν φιλικός Γαλλίας-Γερμανίας απ΄όπου και φυγάδευσαν τον Ολάντ (όπου και φημολογείται ότι υπάρχουν 3 ακόμη νεκροί, σε κατάσταση διαμελισμού, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας και εκεί∙ 01:55> οι 2 ήταν, απ΄ότι μετέδωσαν τα ξένα δίκτυα, οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της επίθεσης αυτοκτονίας μέσα στο στάδιο, όπου είχε τοποθετηθεί και σταθερή βόμβα).

-03:20>158 θύματα αναφέρει το CNN.

Στο στάδιο ήταν 5-7 Έλληνες, οι οποίοι ειδοποίησαν το Υπουργείο Εξωτερικών ότι είναι καλά.

*03:51>Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας ανάμεσα στα θύματα ή τους τραυματίες. Αντίθετα, είναι πολλοί οι Αμερικάνοι (ΗΠΑ) πολίτες ανάμεσα στα θύματα του θεάτρου Μπατακλάν.

04:40>Το Γαλλικό κράτος (ο επικεφαλής της Γαλλικής αστυνομίας) ανακοίνωσε ότι όλοι οι δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί. 

Επιβεβαίωση από SkyNews & Γαλλικά ΜΜΕ:

22:47>100 όμηροι στο κεντρικό θέατρο Μπατακλάν, όπου και παρακολουθούσαν συναυλία (ακούγεται πως οι δράστες ρίχνουν αδιακρίτως στον κόσμο μέσα στο θέατρο, φημολογία για νεκρούς και εκεί, λέγεται πως έχουν ξεκινήσει εκτελέσεις & το SkyNews μεταδίδει τις πρώτες εξόδους σωρών άτυχων ανθρώπων, ενώ νωρίτερα ακούστηκε, όμως, και φήμη για απελευθέρωση 30 ομήρων)…

02:30>Νεκροί οι 4 δράστες στο Μπατακλάν, μετά από έφοδο ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

02:21>Ελευθερώνονται όσοι όμηροι σώθηκαν στο Μπατακλάν. Ακούγεται, όμως, για πάνω από 100 νεκρούς μέσα στον συναυλιακό χώρο του θεάτρου, όπoυ λάβαινε χώρα συναυλία μουσικής Heavy Metal (group> «Angels of Death Metal»), η εθνικότητα πολλών από τους οποίους φημολογείται ότι ήταν Αμερικάνικη.

02:23> Ο Ολάντ με κυβερνητική αντιπροσωπεία μπαίνει μέσα στο Μπατακλάν.

03:04>70 ή 80 οι νεκροί μέσα στο Μπατακλάν. Οι τραυματίες δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στα νοσοκομεία, ενώ η μπρασερί δίπλα στο θέατρο έχει μετατραπεί σε πρόχειρο γιατρείο-νοσοκομείο & προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο που υποφέρει.

04:24> Οι 3 από τους 4 δράστες στο Μπατακλάν ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, τα οποία και ενεργοποίησαν. Γι΄αυτό και είναι πολλά τα θύματα εκεί.

*Λένε πως οι δράστες πριν αρχίσουν να ρίχνουν στον κόσμο μέσα στο Μπατακλάν, φώναξαν «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο Θεός είναι Μεγάλος» κατά το Ισλάμ). ‘Ολα αυτά, βέβαια, αν θέλουμε τα πιστεύουμε… Και τότε με τους Δίδυμους Πύργους ακούσαμε πολλά… Για να καλλιεργηθεί ο φόβος, το μίσος & ο ρατσισμός θ΄ακούσουμε πολλά ακόμη…).

**02:28>Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων & απειλεί για αντίστοιχες επιθέσεις, άμεσα, σε Λονδίνο & Ρώμη. Κι αυτό άμα θέλουμε το πιστεύουμε. Είναι πολύ λογικό ότι συμβαίνει στον Κόσμο από εδώ και πέρα το Ισλαμικό Χαλιφάτο να αναλαμβάνει ευθύνη για όλα & να επωφελείται των γεγονότων.

02:35> Νεκροί 6 συνολικά μέχρι τώρα από τους δράστες των επιθέσεων: 2 στο στάδιο (από επίθεση αυτοκτονίας) & 4 στο θέατρο Μπατακλάν (από έφοδο της αστυνομίας), ενώ το ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους του Παρισιού φημολογείται ότι συνεχίζεται.

Το Μετρό κλειστό στα Διαμερίσματα 10 & 11 (κόμβοι). Άγνωστος μέχρι τώρα ο αριθμός των δραστών (01:55>4 εντοπισμένοι-γνωστοποιημένοι, χωρίς ανακοίνωση των ονομάτων τους) στην προσπάθεια διαφυγής των οποίων μεταδίδουν Παρισινά ΜΜΕ πως ακούγονται πυροβολισμοί (αυτό δεν επιβεβαιώνεται από όλα τα μέσα), κυρίως στην περιοχή Eμπορικού Κέντρου Les Halles (όσοι έχουν πάει Παρίσι γνωρίζουν= καρακέντρο, σα να λέμε Ομόνοια & Σύνταγμα τα σκηνικά, για να καταλάβετε περιοχές).

‘Εχουν πει στον κόσμο να μη βγαίνει από το σπίτι του & έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού.

Όλη η Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Ολάντ έχει κλείσει το αεροδρόμιο του Ορλύ (01:55) ΚΑΙ τα σύνορα & σε λίγα λεπτά (00:30) θα λάβει χώρα έκτακτο διυπουργικό συμβούλιο χωρών μελών της ΕΕ.

#porteouverte > Εδώ απευθύνονται όλοι οι Παριζιάνοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους, ώστε να τους φιλοξενήσουν ή να τους βοηθήσουν να μεταφερθούν με κάποιο τρόπο στους προορισμούς τους.

Μεσίστιες αύριο οι σημαίες στα κεντρικά κτίρια της ΕΕ. Το Βέλγιο κλείνει σύνορα με Γαλλία & εντείνει συνοριακούς ελέγχους.

02:38> Και η Ισπανία ανεβάζει το επίπεδο συναγερμού της χώρας. Ενδέχεται να κλείσει και η Γερμανία τα σύνορά της. Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας και η Αμερική, κυρίως σε Νέα Υόρκη & Ουάσινγκτον.

02:30> Σε ένδειξη πένθους έσβησαν τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ.

02:44> Το Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης καταδικάζει με δυναμικό τρόπο τα εν λόγω γεγονότα.

Απαγορεύονται αύριο όλες οι συγκεντρώσεις στο Παρίσι, ειδικά σε σχολεία, πανεπιστήμια κλπ

Το τηλεφωνικό νούμερο 197 έχει δοθεί με σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών.

Τηλέφωνο Ελληνικού Προξενείου στο Παρίσι: 0033-147237228

Ο στρατός έχει βγεί στο δρόμο… Στρατιωτικός νόμος & απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι… Εκτός από τον άτυχο κόσμο που χάθηκε τραγικά ή συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, καταλάβατε τι παίζεται…

«Ζήτω η Δημοκρατία» κατέληξε η δήλωση του Ολάντ… Ποιά «Δημοκρατία»; Αυτή που την κουρέλιασαν, όπως την κουρέλιασαν & τώρα εφαρμόζουν στρατιωτικό νόμο στο Παρίσι και, σύντομα, ποιος ξέρει που αλλού, ενώ γίνονται η αιτία να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι τώρα στο Παρίσι & ταυτόχρονα (ασταμάτητα) στο Αιγαίο, τη Συρία ή λίγο παλιότερα στη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν;;;

Ποιοι όπλισαν τα χέρια & εκπαίδευσαν όλους αυτούς τους δολοφόνους αθώων ανθρώπων;;;

Ποιοι καταστρέφουν αλύπητα, εδώ και δεκαετίες (αιώνες, πιο σωστά), χώρες ολόκληρες και λαούς για να τσεπώνουν από τα όπλα & τα πετρέλαια;

Ποιοι θα επωφεληθούν από όλη αυτή την τραγωδία αθώων ανθρώπων για να εισβάλλουν εκ νέου & ανενόχλητοι στη Συρία & οπουδήποτε αλλού «πολεμώντας την τρομοκρατία» (βλέπε Δίδυμοι Πύργοι) & βάζοντας στο χέρι νέες πετρελαιοπηγές & σωρεία πλουτοπαραγωγικών πόρων;;;

>> 

Arnaud Poulain ن‏@arnaudpln

#Fusillade dans le 10eme et 11ème arrondissements de Paris, #explosion près du stade de France. Des infos?

.

λένε και για χειροβομβίδα κοντά στο στάδιο

Oliver ‏@oliver_laurent 35 λεπ.πριν από 35 λεπτάΠροβολή μετάφρασης

@arnaudpln @NonAuSocialisme ils parlent de grenade aussi près du stade de france

Benjamin Leduc ‏@Benjamin_Leduc_ 41 λεπ.πριν από 41 λεπτά

@arnaudpln @PrintempsFrance plus place de la république, plus XXeme

@arnaudpln @sandradup112 c’est de la folie

magnac ‏@magnac3 26 λεπ.πριν από 26 λεπτά

@arnaudpln PAUVRE FRANCE un pays livré a la racaille

Una explosión cerca del Stade de France y dos tiroteos en París alteran el Francia-Alemania https://t.co/2asO84vr9J pic.twitter.com/8s0KyoTbZd

Gabriel Restrepo (@gabrielrestre) November 13, 2015

Την ίδια ακριβώς ώρα, ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο στάδιο Stade de France, όπου διεξάγεται ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Vidéo de l’explosion au stade de France.#FRAALL pic.twitter.com/Lo88V5nMHu

Walteer. H (@MAYBACHMSC) November 13, 2015

Πληροφορίες από γαλλικά μέσα αναφέρουν πως στο γήπεδο βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος και φυγαδεύτηκε.

Άλλες πληροφορίες γαλλικών μέσων αναφέρουν πως υπάρχει βόμβα σε κεντρικό σταθμό του Παρισίου. 


πηγή: δική μαςnewsit.gr, TVF1, TV5 & άλλα Γαλλικά ΜΜΕ, makeleio.gr, ΕΡΤ1
για νεώτερα εδώεδώ, εδώ, εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου