Σελίδες

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ερντογάν-ΙΚ: Συνεργασία σε διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών και απάτες

Ερντογάν-ΙΚ: Συνεργασία σε διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών και απάτες

[Πηγή: Mignatiou.com, 03/12/2015]
H συνεργασία Τουρκίας-Ισλαμικού κράτους στο λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν ακόμα βαθύτεροι δεσμοί στην εγκληματική αυτή συνεργασία σε μια σειρά δραστηριοτήτων όπως η διακίνηση ανθρώπων από την Άγκυρα μέχρι το Άμστερνταμ.
Χθες ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ έκανε λόγο για το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ΙΚ, αφήνοντας αιχμές για τον Τούρκο πρόεδρο και την οικογένειά του και τις σχέσεις τους με το ΙΚ.
«Το ΙΚ είναι μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί σε συνεργασία με την οικογένεια Ερντογάν», αναφέρει ο Αμερικανός σύμβουλος ασφαλείας και εκδότης του Veteran’s Today, Γκόρντον Νταφ.
«Ο Ερντογάν και η οικογένειά του λειτουργούν εγκληματικές οργανώσεις στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, οι οποίες εμπλέκονται με διακίνηση ανθρώπων σε μαζική κλίμακα, ναρκωτικά και απάτες με πιστωτικές κάρτες», είπε.
Πριν έναν χρόνο, σημειώνει ο Νταφ, είχε αναφέρει τα ίδια σε Σύρους αξιωματούχους στη Δαμασκό, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία για τις εγκληματικές οργανώσεις οικογένειας Ερντογάν και ΙΚ. Επίσης μίλησε για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που διεξάγεται μέσω της ναυτιλιακής εταιρείας του υιού Ερντογάν, Μπιλάλ.
«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια σειρά αγωγών στο τουρκικό έδαφος που μεταφέρουν το πετρέλαιο στη Μεσόγειο και από εκεί σε άλλες χώρες», υποστήριξε ο Νταφ.
Οι Αμερικανοί αναλυτές Πολ Φιτζέραλντ και Ελίζαμπεθ Γκουλντ δήλωσαν πως οι αποδείξεις κατά του Ερντογάν είναι πολλές και άκρως πειστικές. «Η Τουρκία αποτελεί το μεγάλο σταυροδρόμι διακίνησης ναρκωτικών και διακίνησης ανθρώπων προς την Ευρώπη εδώ και χρόνια. Αν η Ουάσινγκτον χρειάζεται φίλους όπως η Τουρκία, τότε λαμβάνει αυτό που της αξίζει», δηλώνουν.

http://www.veteranstoday.com/2015/12/03/turkey-daesh-criminal-ties-extend-beyond-oil-smuggling-stretch-across-eu/
http://sputniknews.com/middleeast/20151203/1031160463/turkey-daesh-oil.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου