Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Μεγάλη ήττα των συστημικών δυνάμεων στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας

Μεγάλη ήττα των συστημικών δυνάμεων στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας
Ποτέ άλλοτε, οι συστημικές δυνάμεις δεν έπαθαν τέτοια βαριά ήττα σε Προεδρικές εκλογές, σαν αυτή που έπαθαν χτες στην Ουκρανία.
Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που έγιναν στις 31 Μαρτίου, ο Ζελένσκι (Volodymyr Zelensky), βγήκε πρώτος συγκεντρώνοντας 30,2% των ψήφων, με δεύτερο τον συστημικό Ποροσένκο (Petro Poroshenko), με 16%, με τρίτη την συστημική Τιμοσένκο (Yulia Tymoshenko) με 13,4% και τέταρτο τον φιλικό προς την προσέγγιση με τη Ρωσία, Yuriy Boyko με 11,6%.
Στον δεύτερο γύρο, με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Ζελένσκι πήρε το συντριπτικό 73,22%, και ο Ποροσένκο το 24,46%, με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια (2%) άκυρα.

Στον πίνακα, με πράσινο χρώμα οι περιοχές όπου ο Ζελένσκι επικράτησε!
Τι ακριβώς παίζεται στην Ουκρανία
Για να αντιληφθούμε τι ακριβώς παίζεται στην χώρα αυτή, ας ξεκινήσουμε από το τι εκπροσωπούσαν οι δύο αντίπαλοι του Ζελένσκι. Δηλαδή, ο Ποροσένκο και η Τιμοσένκο.
Ο Ποροσένκο, είναι ο Πρόεδρος που ορίστηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, και αντικατέστησε, πραξικοπηματικά τον εκλεγμένο, το 2010, με εκλογές, πρόεδρο Γιανουκόβιτς.
Ο Γιανουκόβιτς, που κέρδισε τις εκλογές του 2004 και του 2010, ανατράπηκε ένοπλα με πραξικόπημα και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ το 2004 από τον ΓΙΟΥΣΤΣΕΝΚΟ, και το 2014 σε μια νύχτα από τον ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ, με την λεγόμενη πορτοκαλί επανάσταση και την φιλοναζιστική επανάσταση ΜΕΪΝΤΑΝ αντίστοιχα, που ήταν μια στημένη επιχείρηση από τις Δυτικές μυστικές υπηρεσίες, με τις οποίες η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ έμαθε να ανατρέπει αντισυστημικούς υποψηφίους.
Η πορτοκαλί επανάσταση, η οποία το 2004 είχε επίσης πετύχει να ΑΚΥΡΩΣΕΙ το αποτέλεσμα των εκλογών και να ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ εκλογές για να εκλέξει τον εκλεκτό της Viktor Yushchenko, αντίπαλο του Γιανουκόβιτς, με το κόλπο της δήθεν δηλητηρίασης του αντιπάλου του, διευθύνθηκε στο παρελθόν από την Γιούλια ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ (την τρίτη υποψήφιο).
Όμως, το 2010, και αυτή έχασε τις προεδρικές εκλογές από τον φιλορώσο Γιανουκόβιτς.
Ο χάρτης δείχνει τις ΜΠΛΕ περιοχές που κέρδισε ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ το 2010, και είναι οι ρωσόφωνες και οι περιοχές με πλειοψηφία αντισυστημικών ψηφοφόρων, που αντιτίθενται στη Νέα Τάξη.

Τον Νοέμβριο του 2013 ο Γιανουκόβιτς απέρριψε τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέρ μιας νέας δανειακής συμφωνίας διάσωσης με τη Ρωσία και στενότερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, πράγμα που θα απέτρεπε την πρόσδεση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Τότε, οι δυνάμεις που ήθελαν την ένταξη της χώρας στα γρανάζια του ΔΝΤ, οδήγησαν στην ένοπλη ανατροπή του Προέδρου ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ, με την οποία αρχίζουν οι ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και ΔΙΩΓΜΟΙ αντισυστημικών και Ρωσόφωνων κατοίκων της Ουκρανίας, από τον πραξικοπηματία πρόεδρο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ. ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, επικρατούν πλέον στην Ουκρανία. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατευθύνονται άμεσα από τις Δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες που εγκαθίστανται στην πρωτεύουσα, Κίεβο. Μαζικές δολοφονίες γίνονται σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά, εκατοντάδες μέλη του ΚΚ Ουκρανίας, ρωσόφωνοι και εκπρόσωποι συνδικάτων ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ στην Οδησσό σε μια βραδιά (βλέπε φωτο)!



Αποτέλεσμα ήταν οι περιοχές της Ουκρανίας με μεγάλη πλειοψηφία αντισυστημικών και ρωσόφωνων πληθυσμών, να επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους, για να γλιτώσουν τους διωγμούς και τις δολοφονίες από τα ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στοιχεία. Η επανάσταση, οδηγεί σε δημοψηφίσματα που οδηγούν με μεγάλη πλειοψηφία (95% στην Χερσόνησο της Κριμαίας και πάνω από 90% στις περιοχές του Ντονμπάς), στην ανεξαρτησία της Κριμαίας (ελληνική Ταυρίδα) και επανένταξη στη Ρωσία (αφού ήταν πάντα Ρωσική περιοχή), και δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, δύο νέων κρατών.
Εν τω μεταξύ η μοίρα της ίδιας της Ουκρανίας, έγινε τραγική. Η χώρα, παρότι ο προηγούμενος πρόεδρος Γιανουκόβιτς την παρέδωσε με μηδενικό χρέος, μπαίνει στα γρανάζια του ΔΝΤ, καθώς ο νέος πρόεδρος ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ  δανείζεται για… να εξοπλίσει το στρατό!
Οι τωρινές εκλογές
Ο Πέτρο Πόροσενκο, που είναι και ένας ολιγάρχης βιομήχανος (βασιλιάς της σοκολάτας),  είχε κατέβει στις εκλογές με σημαία να κηρυχτεί ΠΟΛΕΜΟΣ απέναντι στη Ρωσία. Παρόμοια η στάση της 3ης υποψήφιας, ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ.
Όλα αυτά τα χρόνια, ο Ποροσένκο χρησιμοποίησε τον στρατό για να δολοφονήσει εν ψυχρώ 13.000 Ρωσόφωνους και αντισυστημικούς που υπερασπίζονται τις Ρωσόφωνες δημοκρατίες (ΛΔ Ντονέτσκ, ΛΔ Λουγκάνσκ). Η διαφθορά παραμένει ενδημική και οι Ουκρανοί αγανάκτησαν, αναζητώντας ένα νέο πρόσωπο που θα οδηγήσει το έθνος τους.
«Αν κερδίσει ο Πόροσενκο, αυτό θα σημαίνει ότι η κατάσταση της αντιπαράθεσης θα συνεχιστεί», ομολογούν πολλοί Ουκρανοί.  Ο κωμικός ηθοποιός Volodomyr Zelensky που εκλέχτηκε, παρότι έχει σχέσεις -επιχειρηματικούς δεσμούς-, με τον Ουκρανό δισεκατομμυριούχο Ihor Kolomoisky, ο οποίος βοήθησε να χρηματοδοτηθούν ομάδες πολιτοφυλακής για την καταπολέμηση των φιλορώσων αυτονομιστών, είναι ένας παράγοντας ΜΗ εχθρότητας και ΕΙΡΗΝΗΣ, που για τα σημερινά δεδομένα είναι επανάσταση για την Ουκρανία. Και καθώς κρατά αποστάσεις από τις φιλοπόλεμες Δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες, και εργάζεται για την ειρήνη του λαού του, αναμφίβολα, αποτελεί παράγοντα ΕΙΡΗΝΗΣ, σταθερότητας.
Αποτελεί την πιο απρόσμενη, την πιο μεγάλη νίκη των αντισυστημικών δυνάμεων, σε ένα παιχνίδι που οι ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ, Ποροσένκο και Τιμοσένκο, είχαν ΣΙΓΟΥΡΟ και έχασαν μέσα από τα χέρια τους!
Οι συστημικές δυνάμεις ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ και στην Ουκρανία. Η ΕΙΡΗΝΗ μπορεί να ελπίζει.

[Πηγή: Συντακτική ομάδα new-economy.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου