Σελίδες

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Χίλλαρυ Κλίντον: ο συμβολισμός του Κακού

Χίλλαρυ Κλίντον: Ο συμβολισμός 
του Κακού
Μια απειλή για την ανθρωπότητα
PARTISAN.GR
Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος καθώς η Χίλλαρυ Κλίντον οδεύει προς την Φιλαδέλφεια για να πάρει το χρίσμα της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κι όμως, πολλοί οπαδοί του αποκαλούμενου “προοδευτικού” κινήματος ισχυρίζονται ότι πρέπει να ψηφιστεί αυτή η neocon πολεμοκάπηλη.
Αλλά οι συνέπειες αυτής της στρατηγικής μπορεί να οδηγήσουν τελικά κατευθείαν σε πυρηνικό πόλεμο. Η πυρηνική εκδοχή βρίσκεται ήδη στο τραπέζι... Γι' αυτό τον λόγο η Χίλλαρυ Κλίντον αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την ίδια την ανθρωπότητα: πρέπει να την σταματήσουμε!
Η κατάσταση είναι πλέον ξεκάθαρη. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Χίλλαρυ Ρόνταμ Κλίντον θα κάνει κυριολεκτικά τα πάντα για την εξουσία και το χρήμα. Θα πει ψέματα, θα εξαπατήσει, θα κλέψει, θα δολοφονήσει, ακόμη και θα κοιμηθεί με τον εχθρό, προκειμένου να ικανοποιήσει την ακόρεστη δείψα της, την καθαρά ιδιοτελή σφοδρή επιθυμία της για εξουσία και αναγνώριση. Έχει αποδείξει σε αμέτρητες περιπτώσεις και πέρα από κάθε αμφιβολία ότι δεν νοιάζεται καθόλου για τους άλλους, το μόνο που διαθέτει είναι ένας ανεξέλεγκτος εγωισμός, ο οποίος δεν της επιτρέπει να νοιαστεί για οποιονδήποτε ή για ο,τιδήποτε άλλο. Είναι μια κλασική περίπτωση προσωπικότητας με αντικοινωνική διαταραχή (sociopath).
 Βίντεο
Παραγωγή: James Corbett, Global Research, GRTV.ca 2016
Αλλά, ίσως η παθολογία της να είναι απότοκος του ίδιου του πολιτισμού μας. Πολλοί θέλουν να πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) εκφράζει τα χειρότερα της αμερικανικής ψυχής. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η Χίλλαρυ Κλίντον ενσαρκώνει μια πολύ πιο σκοτεινή πλευρά, ένα σκοτάδι που κρύβεται στα ίδια τα σπλάχνα του δυτικού πολιτισμού, τον ίδιο τον συμβολισμό του κακού. Αν και η Χίλαρι Κλίντον δεν είναι η μόνη που ευθύνεται, όσο ειδεχθή κι αν είναι τα εγκλήματά της και ποταπή η συμπεριφορά της ή η προσωπικότητά της. Και είναι πράγματι απεχθή και άκρως κατακριτέα. Όμως, το ίδιο το σύστημα βασίζεται στην απόκρυψη και την εξαπάτηση, και απλώνεται σαν ιστός από εκείνους που κρατούν τα ηνία και κινούν τους μοχλούς της εξουσίας. Σ' αυτή την κάστα των Αμερικανών “χούλιγκαν” μπορεί να κατατάξει κανείς διάφορα πιόνια, όπως ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον, κ.λπ. ... αλλά αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου .
Το ίδιο το σύστημα ήταν εξ αρχής κακοσχεδιασμένο, βασισμένο στην ηθική του ατομισμού, της συσσώρευσης, του ανταγωνισμού, καθώς και στην νοοτροπία ότι ο νικητής τα παίρνει όλα. Η ισότητα και η δημοκρατία είναι εξ ορισμού ασυμβίβαστες με μια τέτοια πολιτική οικονομία.
Και, όλο αυτό το διάστημα, οι κυνηγοι της δύναμης κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την εξουσία τους και να συντηρήσουν την ψευδαίσθηση ότι το σύστημα λειτουργεί, ότι ο καθένας μπορεί να κερδίσει, ακόμη και ένας μαύρος ή μια δόλια γυναίκα. Σίγουρα, ο μηχανισμός της δημοκρατίας φαίνεται σαν να λειτουργεί, αλλά οι αποφάσεις έχουν παρθεί προ πολλού.
Η Χίλλαρυ, είναι σίγουρα το παιδί “μοντέλο” - το πρότυπο του κακού στην αφίσσα - αυτού του τρόπου ύπαρξης που μάθαμε να θεωρούμε ως κανονική. Προφανώς, ένα μεγάλο πλήθος Αμερικανών την βλέπουν ως μια ταιριαστή εκπροσώπηση των ονείρων και των φιλοδοξιών τους. Χειροκροτούν την στάση της “ο νικητής τα παίρνει όλα” και “σκότωσέ τους όλους”. Είναι η ηρωίδα ενός πολύ αρρωστημένου παιχνιδιού, ενσταλλαγμένου σε μια πολύ αρρωστημένη ψυχή που έχει έρθει να ενσαρκώσει τον πυρήνα του πολιτισμού μας. Ο ίδιος ο συμβολισμός του κακού έχει καταστεί το σύμβολο της επιτυχίας.

[Πηγή: kulturCritic]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου