Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

«Βόμβα» από τον νομπελίστα οικονομολόγο Christopher Sims: Η Ελλάδα πρέπει να ετοιμάσει ένα σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη!

«Βόμβα» από τον νομπελίστα οικονομολόγο Christopher Sims: Η Ελλάδα πρέπει να ετοιμάσει ένα σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη!

[Πηγή: bankingnews.gr,  21/08/2014]
«Δεν χρειάζεται να παραμένει στην Ευρωζώνη, όταν το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο». Να προετοιμάσει έκτακτο σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη κάλεσε την Ελλάδα ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας, Christopher Sims!
Ειδικότερα,μιλώντας σε συμπόσιο οικονομολόγων, το οποίο διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Telegraph», ο Αμερικανός οικονομολόγος κάλεσε τόσο την Ελλάδα όσο και τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας να εγκαταλείψουν το ευρώ!
«Θα συμβούλευα την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία να προετοιμάσουν ένα έκτακτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Δεν χρειάζεται να παραμένουν στην Ευρωζώνη, όταν το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο», εξήγησε παράλληλα.
«Θα ήταν πολύ δαπανηρό να εγκαταλείψουν το ευρώ, υπό την μορφή μίας χρεοκοπίας», σημείωσε εν συνεχεία, συμπληρώνοντας πως «το να μείνουν στο ευρώ είναι εξίσου δαπανηρό».
Παράλληλα, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ προς την ΕΚΤ, προειδοποίησε πως η κεντρική τράπεζα δεν δείχνει ικανή να εκτελέσει ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
«Το πρόγραμμα θα σκοντάψει στην απουσία μίας βαθιάς και ουσιώδους δημοσιονομικής ένωσης» κατέληξε ο Christopher Sims.

[Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά και εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου