Σελίδες

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Observer: Ένας ήρωας απέναντι στον Σαμαρά

Observer: Ένας ήρωας απέναντι στον Σαμαρά

[Πηγή: Info-War, 07/12/2014]
Το γύρο του κόσμου κάνει πλέον η υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού.
Η βρετανική εφημερίδα Observer (κυριακάτικη έκδοση του Guardian) παρουσιάζει το θέμα στην πρώτη της σελίδα και φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα Έλενα Σμιθ.
Η εφημερίδα αποδίδει τα επεισόδια του Σαββάτου στην οργή που προκαλεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας.
Μιλώντας στον Observer ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού αναφέρει ότι ο γιος του ήταν σε θέση να καταλάβει “πως μια διεφθαρμένη ελίτ κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό αυτής της χώρας”.
Στη συνέντευξή του ο Γιώργος Ρωμανός κάνει λόγο για πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του παιδιού του. “Θέλουν να παγιδεύσουν την αριστερά” δηλώνει χαρακτηριστικά.
Λίγοι στην Ελλάδα μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Σαμαράς δεν προτίμησε να ακολουθήσει μια λιγότερο συγκρουσιακή στάση δίνοντας την εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό, σημειώνει η συντάκτρια του άρθρου. Τώρα, συμπληρώνει η Έλενα Σμιθ, έχει απέναντί της έναν αντιπολιτευόμενο ήρωα.
“Για τους υποστηρικτές του Ρωμανού – ακόμη και αν δεν ασπάζονται τις ιδέες του” αναφέρει η Έλενα Σμιθ “στην απεργία πείνας συμπυκνώνεται όλη η αδικία – ένας νέος άνθρωπος δεν αντιμετωπίζεται πλέον σαν κατάδικος αλλά σαν θύμα των αρχών, που είναι αποφασισμένες να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης”.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στον άγριο ξυλοδαρμό του Ρωμανού και των συντρόφων του αμέσως μετά τη σύλληψή τους και στην προσπάθεια της αστυνομίας να αποκρύψει τα ίχνη του βασανισμού με photoshop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου