Σελίδες

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Στους δρόμους χιλιάδες Βούλγαροι κατά του προϋπολογισμού και του συνταξιοδοτικού

Στους δρόμους χιλιάδες Βούλγαροι κατά του προϋπολογισμού και του συνταξιοδοτικού

[Πηγή: NEWSIT, 12/12/2014]
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν, σήμερα, στη Σόφια κατά των κυβερνητικών σχεδίων για τις περικοπές στον προϋπολογισμό, τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και την κατάσταση στον ενεργειακό τομέα.
Η διαδήλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite και άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας, διοργανώθηκε από τη Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της χώρας (CITUB), ένα από τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Βουλγαρίας.
Περίπου έξι χιλιάδες μέλη εργατικών συνδικάτων υπέγραψαν δήλωση διαμαρτυρίας, η οποία εστάλη στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, στη Βουλή και στα κοινοβουλευτικά κόμματα, επισημαίνουν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας.
Η διαδήλωση στο κέντρο της Σόφιας ολοκληρώθηκε μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, περιοχή που τα τελευταία χρόνια αποτελεί το σημείο τερματισμού συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι σε περίπτωση που δεν τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2015, τότε δισεκατομμύρια θα ξοδευτούν από τους φορολογούμενους πολίτες, με στόχο "να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα", το οποίο, "στο τέλος του 2014 θα έχει κέρδη 800 εκατομμυρίων λέβα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου