Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (14/3)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ DIE LINKE, PODEMOS, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
[Πηγή: iskra, 13/03/2015]
Στην καρδιά της ΕΕ, το Βερολίνο μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα κατά της λιτότητας και του κεφαλαίου.
Την Πέμπτη (13/3) διαδήλωσαν χιλιάδες δάσκαλοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί, ζητώντας από την κυβέρνηση Μέρκελ να αυξήσει τους μισθούς τους. Mεγάλα εργατικά σωματεία κήρυξαν στάσεις εργασίας σε οκτώ κρατίδια, εις ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στους διαδηλωτές.
Οι δάσκαλοι ζητούν αυξήσεις της τάξης του 5.5% στους μισθούς τους αλλά και αύξηση 175 ευρώ το μήνα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. 
Η Ομοσπονδία των Δημοσίων Υπαλλήλων (DBB), το σωματείο των καθηγητών GEW και των αστυνομικών GdP- που υπολογίζονται στα τρία εκατομμύρια- συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας που θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή.
Η εργοδοτική ένωση των εκπαιδευτικών (ΤdL) που εκπροσωπεί τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας έχει απορρίψει το αίτημα των καθηγητών λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα κόστιζε 6,5 δισ ευρώ.
Ο Φρανκ Μπσίρσκε, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου Verdi, δήλωσε πως οι στάσεις εργασίας θα αυξήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση, εν όψει του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη.
ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (14/3) ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Εν τω μεταξύ, σε συγκέντρωση έξω από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και πορεία μέχρι την Πύλη του Βραδεμβούργου, καλούν το Die Linke, το Podemos, ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλές γερμανικές οργανώσεις, καθώς και ομογενών, για αύριο Σάββατο στις 16.00 (ώρα Ελλάδος) στο Βερολίνο.
Μετά την πορεία, η οποία προετοιμάζεται σε κλίμα αισιοδοξίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ελληνικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που θα ερμηνεύσει η Ελίνα Σκαρπαθιώτη
Σήμερα και με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε εξέλιξη, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική μια μεγάλη ανατροπή στην ΕΕ και στη βαρβαρότητα που επιδεικνύει, πράγμα που επιβάλλει γενικευμένες μαχητικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις των εργατών σε όλη την Ευρώπη πέρα από τα εθνικά σύνορα.
Eιδικά ,δε, όταν πραγματοποιούνται μαζικές κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, μιας χώρας της οποίας η αστική τάξη έχει την κύρια, ίσως, ευθύνη για την μετατροπή της ΕΕ και της ευρωζώνης σε "φυλακή των λαών", αποκτούν μια ξεχωριστή σημασία. Αποδεικνύουν, δε, ότι οι πολιτικές λιτότητας της γερμανικής - ΕΕ ναι μεν έχουν πλήξει βάναυσα, κυρίως, τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά ταυτόχρονα κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης ακόμα και του ισχυρότερου ,κατά τεκμήριο, καπιταλιστικού κέντρου της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ:
H ψήφιση του Μνημονίου το Μάη του 2010 διανοίγει μια νέα σπείρα στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Μέσα στη δίνη της νέας κατάστασης στροβιλίζεται το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Ως κοινότητα μεταναστών έχουμε κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων δεχθεί χιλιάδες νεο-μετανάστες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Έλλάδα για να επιβιώσουν.
Η τομή αυτή όμως εκτός από φτώχεια και εξαθλίωση γεννά και νέες δυνατότητες. Όσον αφορά εμάς γνωρίζουμε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν αρκούν ημίμετρα κατά της λιτότητας. Για μας το τι είναι ρεαλιστικό κρίνεται με βάση τις ανάγκες μας. Εξ αυτού του λόγου οργανωνόμαστε έχοντας άμεση συνείδηση των αναγκών μας και αγωνιζόμαστε για:
1. Όχι στους εκβιασμούς της ΕΕ ,της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
2. Άμεση κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, που γέννησαν την μετανάστευση - Οχι σε νέα Μνημόνια
3. Μη αναγνώριση και διαγραφή του δημοσίου χρέους, το οποίο έχουμε ήδη πληρώσει μια και δυο φορές- Το χρέος να πληρώσουν οι έλληνες και ξένοι τραπεζίτες που όλα αυτά τα χρόνια κερδοσκοπούν στις πλάτες των λαών
Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το ελληνικό ζήτημα επανέρχεται στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Παράλληλα στην Γερμανία πολλαπλασιάζονται οι δράσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό στις οποίες η ΕΚΒ θα συμμετάσχει και θα επιχειρήσει να θέσει το παραπάνω πολιτικό πλαίσιο ούτως ώστε αυτές να είναι στο μέτρο του δυνατού πολιτικά αποτελεσματικές. Η νίκη μας απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ θα είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης.
Απευθυνόμαστε στον έλληνα μετανάστη, που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο και του λέμε ότι δεν αρκεί η αγανάκτηση... και η ελπίδα πρέπει να έχει πάντα προσανατολισμό και το μέσο για να υλοποιηθεί είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Απευθυνόμαστε στον Γερμανό εργαζόμενο, και του λέμε ότι ο ελληνικός λαός τα τελευταία 5 χρόνια έχει υποστεί πρωτοφανή φτωχοποίηση ,ενώ τα «πακέτα σωτηρίας» πήγαν στα ταμεία των τραπεζών.
Ως ΕΚΒ καλούμε όλο τον λαό στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνουν γερμανικές οργανώσεις το Σάββατο, 14 Μαρτίου, ώρα 15:00 στο Bundesfinanzministerium, Wilhelmstrasse 97.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ PODEMOS BERLIN
Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της !!
Στις 14 Μαρτίου στις 15:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Wilhelmstrasse 97, άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων διαδηλώνουν για την αντιδημοκρατική πολιτική της αναγκαστικής λιτότητας στην ΕΕ.
Πάνω από το 90% των "δανείων διάσωσης» της τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) έχουν πάει για να σωθούν οι μεγάλες τράπεζες και τα hedge funds - όχι οι Έλληνες. Οι περικοπές δαπανών, μισθών και συντάξεων έχουν μόνο βαθύνει την κρίση. Αυτό με τη σειρά του απειλεί να βυθίσει την Ευρώπη σε μια επικίνδυνη ύφεση.
Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε ψεύδεται όταν λέει ότι η Ελλάδα είναι ήδη καλύτερα. Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί. Μεταξύ 2007 και 2014 η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25%. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από € 240 δισεκατομμύρια (107% του ΑΕΠ) σε 318 δισεκατομμύρια ευρώ (175%). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνδικαλιστικά σωματεία και οικονομολόγοι διεθνώς απαιτούν ρήξη με την πολιτική της αναγκαστικής λιτότητας και τον εκβιασμό.
Επίσης κινητοποιούμαστε στη Φρανκφούρτη στις 18 Μαρτίου για να λάβουμε μέρος στις διαδηλώσεις του Blockupy ενάντια στη σημερινή ΕΕ, που στηρίζει τις πολυεθνικές εταιρείες, τις τράπεζες και τους επενδυτές, ενώ επιτίθεται στο κράτος πρόνοιας και αυξάνει την φτώχεια!
Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου