Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ
[Πηγή: iskra, 04/06/2015]
Η διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους ποικιλώνυμους θεσμούς είναι αδιέξοδη, καθώς αποδεικνύεται, αυτή δεν έχει ως στόχο να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και να ορθοποδήσει η Ελλάδα, αλλά,  απαιτούν οι συνομιλητές μας, την υποταγή και την παράδοση της χώρας μας, και με τη συνέργεια της ντόπιας ΤΡΟΪΚΑΣ, να γίνει η Ελλάδα χώρος πάμφθηνης εργασίας και υπερ-κερδοφόρων «επενδύσεων».  
Στο σημείο που βρισκόμαστε, προέχουν, η προστασία της Αξιοπρέπειας του Ανθρώπου από τον εσμό των τοκογλύφων δανειστών του ιερατείου των Βρυξελών και του Μονάχου, καθώς επίσης και η διατήρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων, μέσα στο χωνευτήρι Πολιτισμών, ιδεών, ελευθεριών και εθνικών ιδιαιτεροτήτων- δεξιοτήτων της «απρόσωπης» Ε.Ε. του Θεοποιημένου κέρδους των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Επεξηγώ ότι, Ιδιοπροσωπία σημαίνει, αναγνώριση τού γεγονότος ότι δεν υπάρχει ουσία ανυπόστατη και απρόσωπη. Ιδιοπροσωπία είναι ο ιδιαίτερος τρόπος που ζει και εκφράζεται ένας Λαός , που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που συντηρεί και παραδίδει ως προϋποθέσεις της υπάρξεως του, τις παραδόσεις του, τον πολιτισμό του, τις ιδιαιτερότητές του, που συνυπάρχει αρμονικά και δημιουργικά με τον Άλλον διότι δεν καταδέχεται να κάνει εκπτώσεις σε θέματα Δημοκρατίας, που δέχεται επιρροές και επιδράσεις, χωρίς όμως να αφομοιώνεται.  
Γνωρίσματα των Ελλήνων, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια μέσα στη φτώχεια («η λάμπουσα πενία»), η υπερηφάνεια για τους αγώνες του Λαού να αποτινάξει τα όποια δεσμά και να ζήσει Ελεύθερος και αυτάρκης στην υπεροχή πατρίδα του και το καύχημα για τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους.  
Το καίριο χτύπημα που δόθηκε στον Έλληνα και συνάμα ευρωπαίο πολίτη, από τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας, είναι στην ρίζα της υπάρξεώς του. Οι «θεσμοί» επιδιώκουν να διασυρθεί, να εξευτελιστεί, να πληγεί ανεπούλωτα η Αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη, ως Ανθρώπου Ελεύθερου και αυτεξούσιου.  
Είναι προφανές ότι, ο Άνθρωπος, που είναι άνεργος ή που αμείβεται με φιλοδωρήματα , δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις κοινωνικές υποχρεώσεις του. Αισθάνεται αναξιοπρεπής, ηττημένος και παρατημένος ωθείται σταδιακά στο κοινωνικό περιθώριο.  
Είναι ακραία μορφή εξευτελισμού του Ανθρώπου, η συμμετοχή του σε προγράμματα αστέγων και συσσιτίων των Δήμων και των Εκκλησιών. Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανακοίνωσε η αρμόδια ΑΝ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Και όπως διευκρίνισε η ίδια, ο αριθμός αυτός αφορά μόνο περιπτώσεις ακραίας και ομολογημένης φτώχειας, διότι υπάρχουν και χιλιάδες συμπολίτες μας, που υποφέρουν στωικά τη φτώχεια τους, αλλά παραμένουν ακόμη αξιοπρεπείς και δεν το ομολογούν…. Και κάποιοι από αυτούς προτιμούν να αυτοκτονήσουν, παρά να εξευτελιστούν…
Εικόνες υπέργηρων να ψάχνουν σε κάδους απορριμμάτων μήπως και βρουν μια μισοφαγωμένη τυρόπιτα και τα παιδιά μας να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, είναι εικόνες ντροπής και οικτρής αποτυχίας της οικονομίστικης μονεταριστικής πολιτικής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. Είναι μια κτηνώδης εφαρμοσμένη οικονομική πολιτική, που συσσωρεύει αμύθητα κέρδη στους τραπεζίτες και τους αεριτζήδες τζογαδόρους του χρηματοπιστωτικού συστήματος, απομυζώντας και εξαθλιώνοντας ανθρώπους, εξευτελίζοντας παράλληλα, κάθε έννοια Ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η πρωτοφανής Ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελληνική κοινωνία θα αποτελούσε όνειδος για την Ευρωπαϊκή Ένωση της Δημοκρατίας, του πολιτικού Πολιτισμού, του ουμανισμού, της Ευρώπης των πολιτών. Αλλά αυτή η Ευρώπη δεν υπάρχει, έχει καταλυθεί από το τοκογλυφικό και ανθρωποκτόνο κεφάλαιο.
Αντίσταση και Ρήξη με αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μονόδρομος.
Φυσικά, το καίριο ερώτημα είναι αν μπορεί η Κυβέρνηση να διαχειριστεί, πολιτικά και κοινωνικά, την επιλογήν της ρήξης με την Ε.Ε., που μπορεί να σημάνει και την έξοδο της χώρας από το ΕΥΡΩ, την Ευρωζώνη και πιθανόν από την Ε.Ε.; Το ανατριχιαστικό σενάριο, που διακινεί το κόμμα «ΠΟΤΑΜΙ», ότι συμφωνία Κυβέρνησης – «Θεσμών», μπορεί να περάσει από τη Βουλή, ακόμη και χωρίς τις ψήφους των Βουλευτών που ανήκουν στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να λοιδορηθεί και να απαξιωθεί , από κάθε Κυβερνητικό ή κομματικό στέλεχος και οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ.  
Ίσως, η λύση να είναι η προσφυγή στις κάλπες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι η Κυβέρνηση , θα πει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στο Λαό. Την ωμή ΑΛΗΘΕΙΑ χωρίς παρηγορητικά ψιμύθια. Η Αριστερή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με τη σύμπραξη του αντιμνημονιακού κόμματος των ΑΝΕΛ, δεν θα πρέπει επ’ ουδενί, να γίνει λαομίσητη, προκειμένου να διατηρήσει την Εξουσία, όπως σχεδιάζει και απαιτεί, ο σοφός κατά Βαρουφάκη, Β. Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου