Σελίδες

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη, η απάντηση του λαού: Φύγετε τώρα!

Θεσσαλονίκη, η απάντηση του λαού: Φύγετε τώρα! (Φωτο & Βίντεο)
Με μαζικές προσυγκεντρώσεις και πορείες και με αιχμή το μεγάλο συλλαλητήριο που κατέληξε στον χώρο της ΔΕΘ ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι λαϊκές διαδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησαν την Παρασκευή (05/9).
Από το άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησε ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, που στην συνέχεια πλημμύρισε την παραλιακή λεωφόρο, δονώντας την ατμόσφαιρα με συνθήματα του τύπου «Ή εμείς ή αυτοί», «Δεν πληρώνουμε», «Φύγετε τώρα».
Το παλλαϊκό μήνυμα ήταν σαφές αυτή την φορά απέναντι στην μειοψηφική συγκυβέρνηση, όχι μόνο από τα συνθήματα, αλλά και από τις συζητήσεις ανάμεσα στους πολίτες τόσο της Μακεδονίας όσο και αυτούς που ανέβηκαν από την Αθήνα και άλλες πόλεις.
Άμεσα, εκλογές και σχηματισμός προοδευτικής, αντιμνημονιακής κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές!
Αυτό απαίτησε ένα μεγάλο, ετερόκλητο πλήθος από συνδικάτα, νέες αντιμνημονιακές κινήσεις, επιτροπές κατοίκων.
Ξεχωρίσαμε το μπλοκ των απολυμένων καθαριστριών με μαχητικά συνθήματα, τους απολυμένους σχολικούς φύλακες, τους απολυμένους της ΕΤ3 που αντιστέκονται ακόμα, την ΠΟΣΠΕΡΤ, τις Επιτροπές Κατοίκων Χαλκιδικής από τις Σκουριές (ενάντια στην εξόρυξη χρυσού) που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγ. Σοφίας, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, τα νεανικά και φοιτητικά μπλοκ και δεκάδες άλλα πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, ΕΚΘ, ΕΛΒΟ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΤ3 κ.λπ.).
Ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσαν τα κινήματα «Μποϋκοτάζ στην Coca Cola», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Νερού». Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με συγκέντρωση και πορεία ενστόλων και μικροομολογιούχων.
Ο λαός σήκωσε το γάντι στην Θεσσαλονίκη και αυτό θα πρέπει να μετατραπεί σε πράξη τις επόμενες εβδομάδες για να κλιμακωθεί η αντίσταση στην τρόϊκα και την δωσιλογική συγκυβέρνηση μέχρι την ανατροπή της.
[Φωτορεπορτάζ: PARTISAN.GR]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου