Σελίδες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Από τους Δίδυμους Πύργους στο Χαλιφάτο

Από τους Δίδυμους Πύργους στο Χαλιφάτο

[Πηγή: seisaxthiablog, 12/09/2014]
Ο πόλεμος για την παγκόσμια κυριαρχία «κηρύχτηκε» την 11η Σεπτεμβρίου  πριν 13 χρόνια και έκτοτε συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση.  Η επίθεση στους δίδυμους Πύργους ήταν – όπως θα δούμε πιο κάτω – μια προαναγγελμένη προφητεία την οποία η αμερικανική νέο συντηρητική ελίτ έκανε και στη συνέχεια αξιοποίησε  στην προσπάθειά της να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν η μοναδική υπερδύναμη- κυρίαρχες του κόσμου- κατά τον 21ο αιώνα. Τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου είναι ήδη ορατά: Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, για να μη μιλήσουμε για λιγότερο προβεβλημένα μέτωπα, όμως Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία ή για τις συνεχείς άγριες μάχες στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία…
Η αναδόμηση των αμυντικών δυνατοτήτων των ΗΠΑ (RAD) είναι ένα πολιτικό έγγραφο που εκδόθηκε το Σεπτέμβρη του 2000 (ένα χρόνο πριν από την επίθεση στου δίδυμους πύργους) από  τη νεοσυντηρητική δεξαμενής σκέψης που ονομάζεται Πρόγραμμα για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα (PNAC).
Οι σελίδες του RAD περιγράφουν με εξαιρετική σαφήνεια και σχολαστική επιμέλεια ένα επιθετικό στρατιωτικό σχέδιο για την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα.
Το PNAC θα πρέπει να υπογραμμίσουμε δεν ήταν  μια συνηθισμένη δεξαμενή σκέψης και το «RAD» δεν είναι ένα συνηθισμένο έγγραφο πολιτικής. Οι κύριοι ιθύνοντες του  PNAC στελέχωσαν σε ανώτατο επίπεδο το Λευκό Οίκο και την κυβέρνηση Μπους. Ανάμεσά τους βρίσκουμε τους Ντικ Τσένι, Ντόναλντ Ράμσφελντ, Π. Βούλφοβιτς Ρίτσαρτντ Περλ και άλλους…
Διακηρυγμένος στόχος του PNAC, όπως αυτός άρχισε να διατυπώνεται μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, είναι η Pax Americana η οποία φυσικά θα επιβληθεί με συνεχείς μεγάλους πολέμους.
Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού ο προγραμματισμός αστρονομικών στρατιωτικών δαπανών διατυπώθηκε με κάθε λεπτομέρεια στο σχέδιο για την  αναδόμηση των αμυντικών δυνατοτήτων των ΗΠΑ  (RAD)  το 2000 και υλοποιήθηκε αμέσως μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους  από τις κυβερνήσεις Μπους αλλά και του Ομπάμα που ακολούθησε επακριβώς το σχέδιο για την παγκόσμια αμερικανική ηγεμονία.
Η προφητεία
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στο κείμενο για την αναβάθμιση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνατοτήτων (RAD) οι νέο-συντηρητικοί συντάκτες κάνουν  στη σελίδα 51 μια σκοτεινή προφητεία. Αφού αναγνωρίζουν ότι ο δρόμος για την αναβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων θα είναι μακρύς  κρατούν μια επιφύλαξη: «Εκτός αν κάποιο καταστροφικό και καταλυτικό γεγονός – σαν ένα νέο Περλ Χάρμπορ – επιταχύνει τις εξελίξεις».
Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα  η αμερικανική κυβέρνηση είχε το Περλ Χάρμπορ που χρειάζονταν  και την αφορμή να κηρύξει τον πόλεμο κατά πάντων καθώς όπως το είχε διατυπώσει ο πρόεδρος Μπους «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Οι στόχοι  στους οποίους είχαν στραφεί τα αμερικανικά όπλα  είχαν άλλωστε ήδη προσδιοριστεί με ακρίβεια.
Στο βίντεο που ακολουθεί ο αρχιστράτηγος του αμερικανικού πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας αποκαλύπτει ότι οι αποφάσεις για την εισβολή στο Ιράκ είχαν ληφθεί, όπως επίσης είχαν ληφθεί και οι αποφάσεις για την ισοπέδωση μιας σειράς  χωρών (Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Ιράν, Β. Κορέα) μέσα στην επόμενη (από το 2001) επταετία. Αν και όχι εντελώς εντός χρονοδιαγράμματος, μπορούμε να δούμε ότι το αμερικανικό σχέδιο υλοποιείται κατά γράμμα
Από την Al Qaeda  στον ISIS
Κάποιοι βλέπουν, μέσα σε αυτά τα χρόνια του ασύμμετρου πολέμου την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αμερικανική ηγεσία δημιουργεί τέρατα τα οποία στη συνέχεια στρέφονται εναντίον της. Όπως η Al Qaeda  που χρηματοδοτήθηκε και εκπαιδεύτηκε για να πολεμήσει τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν έτσι και ο Στρατός του Χαλιφάτου (ISIS) που  «προικοδοτήθηκε» για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, σήμερα αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό των ΗΠΑ.
Υπάρχει, ωστόσο, και μια άλλη ανάγνωση της πραγματικότητας. Οι Αμερικανοί κατασκευάζουν τα τέρατα και τα αξιοποιούν ως μαριονέτες για τους σκοπούς τους. Και η τελευταία αποστολή αυτών των τεράτων είναι να γίνουν στόχοι της αμερικανικής στρατιωτικής μηχανής  η οποία μόνο με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει την ισχύ της βοηθώντας την ανακύκλωση των τεράστιων τζίρων της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας…

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου