Σελίδες

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τον Tρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τον Tρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

[Πηγή: iskra, 05/09/2014]
Συγκρότησε δύναμη ταχείας δράσης για επεμβάσεις παντού (βλ. Ουκρανία)

Άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της Γεωργίας
Τελείωσε στο Νιούπορτ της Ουαλίας η κρίσιμη διήμερη Σύνοδος του ΝΑΤΟ μα δύο ακραία εμπρηστικές και ψυχροπολεμικές αποφάσεις, που απειλούν ευθέως την ειρήνη στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Ο θερμοκέφαλος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη συγκρότηση δύναμης ταχείας δράσης , που θα αριθμεί 5.000 στρατιώτες και η οποία θα μπορεί αυθαιρέτως να παρεμβαίνει και να πολεμά ανά τον πλανήτη, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, όπου οι ΗΠΑ και οι "σύμμαχοί τους" πιστεύουν ότι διακυβεύονται ζωτικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Ασφαλώς η απόφαση για τη σύσταση της δύναμης ταχείας δράσης έχει πρώτο και επίκαιρο στόχο τη Ρωσία στην οποία το ΝΑΤΟ, πανικόβλητο από τις ήττες του Ουκρανικού στρατού στη Ν.Α. Ουκρανία, στέλνει μήνυμα πολεμικής αποφασιστικότητας, ενώ η ίδια απόφαση έχει αποδέκτες όλες τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, στις οποίες απευθύνει μηνύματα ετοιμότητας για τη στήριξη, σε κάθε περίπτωση, της αντιρωσικής κατεύθυνσης.
Η απόφαση του ΝΑΤΟ για τη δύναμη ταχείας δράσης ουδόλως αντιπροσωπεύει ένδειξη ισχύος αλλά μάλλον απόδειξη τυχοδιωκτισμού και αδυναμίας της "Συμμαχίας".
Η δεύτερη απόφαση του ΝΑΤΟ που ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέα του αφορά το άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη στις γραμμές του της Γεωργίας.
Μια τέτοια απόφαση , η οποία ακολούθησε την πρόθεση του ΝΑΤΟ να δεχθεί την είσοδο της Ουκρανίας, αποτελεί μείζονα πρόκληση , σχεδόν Casus belli, για τη Ρωσία, αφού δείχνει το σχεδιασμό της "Συμμαχίας" για στρατιωτική περικύκλωση και ομηρία της και μάλιστα με χώρες που διατηρούν ισχυρές ρωσικές και φιλορωσικές μειονότητες.
Και οι δύο αυτές Νατοϊκές αποφάσεις έρχονται να καταδείξουν ότι το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει καμμιά ουσιαστική "εκεχειρία" και πραγματική "δίκαιη ειρήνευση" στην Ουκρανία αλλά αντιθέτως ρίχνει λάδι στη φωτιά και τυχοδιωκτεί με την ειρήνη στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Η Ελλάδα αυτήν την ώρα, αντί να συνυπογράφει τις ψυχροπολεμικές και θερμοκέφαλες αποφάσεις του ΝΑΤΟ, χρειάζεται όσο ποτέ μια ανεξάρτητη αντιϊμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία, η οποία να στηρίξει ένα ανατρεπτικό και ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό-προοδευτικό δρόμο διεξόδου και ανασυγκρότησης για τη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου