Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Κρήτη: Tην Κυριακή η διαμαρτυρία σε στεριά και θάλασσα ενάντια στα χημικά της Συρίας

Κρήτη: Tην Κυριακή η διαμαρτυρία σε στεριά και θάλασσα ενάντια στα χημικά της Συρίας

[Πηγή: inprecor, 24/04/2014]

Αναδημοσίευση από Αγώνας της Κρήτης

Στην προβλήτα στο παλιό λιμανάκι της Χώρας Σϕακίων προγραμματίζεται την Κυριακή του Θωμά, 27-04-2014 στις  12:00 το μεσημέρι, η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κρητικών ενάντια στα τοξικά σκουπίδια που φέρνουν στην Μεσόγειο.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Παγκρήτια συντονιστική επιτροπή αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ» ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ καταλήγοντας στις περαιτέρω δράσεις για την αποτροπή του σχεδιαζόμενου πολλαπλού εγκλήματος.
Από το σημείο της συγκέντρωσης στη Χώρα Σφακίων  θα πραγματοποιηθεί μαζική έξοδος, πλεουμένων, ϕουσκωτών, τρατών και πλοίων, δημιουργώντας μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης Σφακίων – Γαύδου.
«Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να πιέσουμε περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση και τον ΟΗΕ, ώστε να εγκαταλείψουν τα σχέδια για την καταστροϕή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας δυτικά της Κρήτης και στη Μεσόγειο γενικότερα.
Επίσης, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε και στη μέση της Μεσογείου αν χρειαστεί – οι προετοιμασίες γι’ αυτό έχουν ήδη αρχίσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη.
«Καλούνται όλοι οι Κρητικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στη στεριά και όσοι διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό στην εν πλω διαμαρτυρία.
Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι απαιτείται από την Ελληνική Κυβέρνηση που σήμερα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να ασκήσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) να παρέμβει αποτρεπτικά στον Ο.Η.Ε., που έχει τεθεί επικεφαλής για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, συντονίζοντας την παρέμβασή της με τις χώρες που γειτονιάζουν άμεσα με τη θαλάσσια περιοχή όπου θα γίνει η «εξουδετέρωση» (Ιταλία και Μάλτα).
Σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν τεθεί προ των ευθυνών της και δεν δεχθεί να αποτρέψει τη μεγάλη αυτή απειλή για τη Μεσόγειο, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, τότε γνωστοποιούμε, ότι όλοι εμείς θα είμαστε παρόντες στον τόπο του σχεδιαζόμενου εγκλήματος προκειμένου να προσπαθήσουμε, με ειρηνικό τρόπο, να το αποτρέψουμε.
Εκ μέρους της Παγκρήτιας Επιτροπής κατά της Καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση.
«Κάποια λάθη είναι μη αναστρέψιμα. Δράσε για το δικαίωμά σου να είσαι άνθρωπος».Σε αυτή την έκκληση καταλήγει το μικρού μήκους βίντεο των Γιάννας Κονταξάκη και Μάνου Αρμουτάκη, που δημιουργήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και την πολιτεία για την ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει η σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.«Ζητάμε την παρεμπόδιση του σχεδίου καταστροφής των χημικών όπλων στην μεσόγειο!!», αναφέρουν οι δημιουργοί στην περιγραφή του βίντεο στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου