Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ» ΔΕΗ

ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ» ΔΕΗ

Του Νίκου Δημητρίου
[Πηγή: iskra, 12/07/2014]
ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΓΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
Σε χρόνο ρεκόρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Κάρολος Παπούλιας έσπευσε να υπογράψει άρον-άρον το νόμο τερατούργημα για τη «μικρή» ΔΕΗ, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια, πέραν των πολλών αντιδημοκρατικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων και το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αρνούμενη να ανοίξει την Ολομέλεια για να συζητήσει την πρόταση δημοψηφίσματος που υπεβλήθη νόμιμα από 124 βουλευτές της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.
Μετά και τη βεβιασμένη κίνηση του Καρ. Παπούλια, ο νόμος για τη «μικρή» ΔΕΗ παίρνει ταχύτατα την άγουσα για το Εθνικό Τυπογραφείο, σε μια απέλπιδα κυβερνητική προσπάθεια να κλείσει, όπως-όπως, το σκληρό μέτωπο της κατάτμησης και της εκποίησης της ΔΕΗ.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι η κίνηση του Καρ. Παπούλια να υπογράψει και μάλιστα άρον-άρον, το νόμο για τη «μικρή» ΔΕΗ, αγνοώντας τις οφθαλμοφανείς πραξικοπηματικές ενέργειες της κυβέρνησης, τον καθιστά συνυπεύθυνο και συνένοχο αντισυνταγματικής εκτροπής.
Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι ασφαλώς ο Πρόεδρος είναι «ανεύθυνος» αλλά είναι άκρως υπεύθυνος να αντιδράσει σε πράξεις που δυναμιτίζουν έως ακυρώνουν τη δημοκρατία και αυτές οι πράξεις, με κορύφωση το τελευταίο συμβάν, είναι πολλές, τη στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα 40 χρόνια από την πτώση της Χούντας.
Ζούμε στιγμές που όλα, σχεδόν, τα κόμματα του αστικού κατεστημένου, με την ανοχή, τουλάχιστον, κορυφαίων αστικών θεσμών όπως αυτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, ακόμα και των κορυφών της Δικαιοσύνης κλπ και την ανοικτή κάλυψη και ενθάρρυνση των κυρίαρχων μίντια, έχουν επιβάλει στη χώρα μια αντιδημοκρατική νύχτα, η οποία γίνεται όλο και πιο σκοτεινή.
Τούτες τις ώρας που ζούμε ένα νέο Ιουλιανό πραξικόπημα, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα αλλά και της ζωής σε αυτόν τον τόπο, επαφίεται στον ελληνικό λαό και τους αγώνες του.
Σήμερα όσο ποτέ, πρέπει να σαρωθεί μέσα στην κοινωνία κάθε πνεύμα μακάριας εφησύχασης, νεοραγιαδισμού, ύπνωσης, απογοήτευσης και μοιρολατρίας.
Η λύση είναι μία: ο λαός και πρώτα απ’ όλα η νεολαία στο προσκήνιο και στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου