Σελίδες

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ημέρες Βαϊμάρης. Κλινικά νεκρή η κοινοβουλευτική δημοκρατία

Ημέρες Βαϊμάρης. Κλινικά νεκρή η κοινοβουλευτική δημοκρατία

του Άρη Χατζηστεφάνου
[Πηγή: Info-War, 14/08/2015]
Τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Αυγούστου, οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτές ζήτησαν να μην τους δοθεί ο λόγος σε μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις στην οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας τους για τις επόμενες δεκαετίες.
Ουσιαστικά απέρριψαν πρόταση της ΠτΒ να πραγματοποιηθεί δεκάωρη συζήτηση, όπως προβλέπει ο κανονισμός, και προτίμησαν την πρόταση του Ν.Φίλη να «ξεπετάξουν» το μνημόνιο Τσίπρα σε περίπου τρεις ώρες.
Τη σχετική «διαταγή» είχε δώσει λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ε.Τσακαλώτος με μια απλή φράση του: «Τα πράγματα είναι απλά. Αύριο στις 4 έχει eurogroup».
Πρόκειται για μια από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι άνθρωποι που πληρώνουμε ως φορολογούμενοι, ζήτησαν να τους στερηθεί το δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους για το μνημόνιο αλλά και για σχετικές τροπολογίες (τις οποίες παρεμπιπτόντως η διάσκεψη των προέδρων είχε κρίνει αντισυνταγματικές).
Αν μέχρι σήμερα φοβόμαστε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα καταστρέφει εκτός από τη χώρα και την ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία είχε ταυτιστεί μαζί του, από σήμερα αμφισβητείται η ίδια η αστική δημοκρατία.
Μέρα με την ημέρα η κοινοβουλευτική δραστηριότητα θυμίζει την τελευταία περίοδο από τη δημοκρατία της Βαϊμάρης, όπου οι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αποτελούσαν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.
Ποιος θα εμποδίσει πλέον την άκρα δεξιά και τους ναζιστές να αμφισβητούν στο σύνολό του το πολιτικό δυναμικό όταν οι ίδιοι οι βουλευτές φιμώνουν τον εαυτό τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου