Σελίδες

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Βρετανοί κομμάντος των ειδικών δυνάμεων SAS πολεμούν με τους τζιχαντιστές του ISIS εναντίον της κυβέρνησης Άσσαντ, στην Συρία

Βρετανοί κομμάντος των ειδικών δυνάμεων SAS πολεμούν με τους τζιχαντιστές του ISIS εναντίον της κυβέρνησης Άσσαντ, στην Συρία

Το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της βρετανικής Sunday Times, στις 2 Αυγούστου, ήταν αποκαλυπτικό: «Δυνάμεις SAS με στολές τζιχαντιστών  μάχονται μυστικά στο πλευρό του ISIS».
Όπως γράφει το δημοσίευμα, «περισσότερα από 120 μέλη της ελίτ των ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ρημαγμένη από τον πόλεμο Συρία» -προφανώς για να την ρημάξουν κι άλλο- «ντυμένοι στα μαύρα και κουνώντας την σημαία του ISIS», στα πλαίσια της Επιχείρησης Shader.
Πολύ πιθανόν το ίδιο να συμβαίνει με τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της CIA, να δρουν δηλαδή μυστικά μέσα από τον ISIS, εδώ και καιρό. Το ίδιο είχε γίνει και στην Λιβύη. Κατά την διάρκεια του πολέμου, αναπτύχθηκαν εκατοντάδες Βρετανοί των ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών. Περίπου 800 πεζοναύτες και 4.000 Αμερικανοί συνάδελφοί τους ήταν σε 24ωρη ετοιμότητα για να πραγματοποιήσουν επέμβαση όπου χρειάζεται.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στην διαρροή που προηγήθηκε του γεγονότος ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Νταίηβιντ Κάμερον επέτρεψε βομβαρδισμούς στην Συρία, παρά την απορριπτική απόφαση της Βουλής το 2013.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάνω από 250 Αμερικανοί και Βρετανοί ειδικοί παρέχουν επικοινωνιακή υποστήριξη στην ISIS. Η Express αναφέρει τον πρώην στρατηγό των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων David Richards, ο οποίος λέει ότι «θα εισβάλουν τα τανκς» ως μέρος των βρετανικών επιχειρήσεων στην Συρία.
Το δημοσίευμα καταλήγει με δηλώσεις  των συνεργατών του Πούτιν, που δείχνουν την εύλογη ανησυχία των Ρώσσων για τα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου