Σελίδες

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η τραπεζική μαφία και η δημοσιογραφική καμόρα…

Η τραπεζική μαφία και η δημοσιογραφική καμόρα…

[Πηγή: seisaxthia.blog, 05/10/2014]
Όλοι γνωρίζουν ότι οι τράπεζες λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει. Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι οι περισσότερες τράπεζες μετέρχονται μεθόδους μαφίας για να κάνουν τις δουλειές τους. Και τις κάνουν πολύ καλά. Η εκάστοτε κυβερνήσεις τις χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα κι εκείνες με την σειρά τους τρομοκρατούν κι εκβιάζουν τους ανήμπορους πελάτες τους.
Έχετε δει τους χαρούμενους πελάτες των τραπεζών στα διαφημιστικά μηνύματα της τηλεόρασης; Ε, καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι εκτός τηλεόρασης πελάτες των τραπεζών είναι κατά κύριο λόγο άνθρωποι φοβισμένοι, που υποχρεώνονται να εξοφλούν τοκογλυφικές απαιτήσεις, αφού υπογράφουν συμβάσεις που αγνοούν.

Οι τράπεζες ωστόσο βρίσκονται υπεράνω των νόμων. Γι’ αυτό και ορισμένες από αυτές -εάν όχι όλες- προχωρούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας παρανομώντας αλλά και χωρίς να ενοχλούνται από κανέναν.
Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με την σειρά τους συγκαλύπτουν αυτές τις συμπεριφορές είτε γιατί έχουν διαφημιστικά έσοδα από τις τράπεζες είτε γιατί λόγω του τραπεζικού δανεισμού τους, έχουν περιέλθει κατ’ ουσίαν σε τραπεζική ιδιοκτησία. Γι’ αυτό ακριβώς και οι καταγγελίες απελπισμένων πολιτών όλο και σπανιότερα φιλοξενούνται στα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης, που θυμούνται την τραπεζική ασυδοσία μόνο όταν είναι να αναζητήσουν χρηματοδότηση ή να ανανεώσουν τις δανειακές τους συμβάσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα, που ήδη έχουν προεισπράξει από τις τράπεζες τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των προσεχών ετών!
Γι’ αυτό άλλωστε και μεσουρανούν συνήθως ως τραπεζικά στελέχη ή και τραπεζίτες ακόμη μικρομεσαία στελέχη του κομματικού παρακράτους, που στις τράπεζες ανακάλυψαν ένα πελατειακό σύστημα στο οποίο Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει κι όλοι εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου