Σελίδες

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι σχέσεις της οικογένειας Ομπάμα με την CIA: Μήπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας αληθινός «Manchurian Candidate»;

Οι σχέσεις της οικογένειας Ομπάμα με την CIA: Μήπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας αληθινός «Manchurian Candidate»;

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα –καθώς και η μητέρα, ο πατέρας, ο πατριός και η γιαγιά του- συνδέοντο όλοι με την CIA. Έτσι εξηγείται ίσως το ότι ο Ομπάμα εκθειάζει την CIA και καλύπτει τους αξιωματούχους της για τα εγκλήματά τους. Οι εντυπωσιακές αυτές αποκαλύψεις δημοσιεύθηκαν σε παλιότερο τεύχος του «Rock Creek Free Press», ενός ανεξάρτητου εντύπου της Ουάσιγκτων. Ο δημοσιογράφος-ρεπόρτερ Wayne Madsen ισχυρίζεται ότι η μητέρα του Ομπάμα, η Ann Dunham, εργαζόταν «σε μια σειρά μετωπικών οργανώσεων της CIA, όπως το East-West Center του Πανεπιστημίου της Χαβάης, η USAID και το Ίδρυμα Φορντ». Το East-West Center από καιρό έχει συνδεθεί με τις δραστηριότητες της CIA στην περιοχή της Ασίας του Ειρηνικού, όπως λέει ο Madsen, και η USAID με όλες τις αμερικανοκινούμενες «πολύχρωμες επαναστάσεις» των τελευταίων ετών.
Το πρώτο μέρος της έκθεσης ρίχνει φως στις σχέσεις μεταξύ του πατέρα του Ομπάμα και της CIA. Μιλάει για την συμμετοχή του σε χρηματοδοτούμενες από την CIA επιχειρήσεις στην Κένυα κατά της αυξανόμενης σοβιετικής και κινεζικής επιρροής μεταξύ των φοιτητικών κύκλων και, περαιτέρω, δημιουργία αποπροσανατολισμού για την προώθηση «ανεξάρτητων» Αφρικανών ηγετών.
Ο Wayne Madsen ανακάλυψε αρχεία της CIA που τεκμηριώνουν τις σχέσεις της υπηρεσίας αυτής με οργανισμούς και άτομα που κυριαρχούν στην ζωή του Μπαράκ Ομπάμα, της μητέρας του, του πατέρα του, της γιαγιάς του και του πατριού του.
Ο πατέρας του Μπαράκ Ομπάμα, που συναντήθηκε με την μητέρα του το 1959 σε ένα σεμινάριο ρωσσικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, συμμετείχε στην αποστολή 280 Ανατολικοαφρικανών σπουδαστών στις ΗΠΑ με σκοπό τις σπουδές τους εκεί σε διάφορα κολλέγια –επιχείρηση που «βοηθήθηκε» από μια υποτροφία του Ιδρύματος Joseph P. Kennedy, σύμφωνα με μια αναφορά του Ρώϋτερς, στις 12 Σεπτεμβρίου 1960, από το Λονδίνο. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια επιχείρηση της CIA με σκοπό την εκπαίδευση και την κατήχηση μελλοντικών πρακτόρων στην Αφρική, πεδίο μάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης και της Κίνας για την επιρροή στις χώρες της μαύρης ηπείρου που κέρδιζαν την ανεξαρτησία τους από την αποικιοκρατία.
Αυτό το πρόγραμμα της αποστολής Αφρικανών φοιτητών στις ΗΠΑ διηύθυνε ο Κενυάτης εθνικιστής ηγέτης Tom Mboya, μέντορας και φίλος του πατέρα Ομπάμα. Σύμφωνα με τα έγγραφα της CIA, ο Mboya υπηρέτησε επίσης στην CIA εξασφαλίζοντας ότι οι φιλοσοβιετικοί και φιλοκινέζοι Αφρικανοί εθνικιστές θα παρεμποδίζονταν στην προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν στα παναφρικανικά εθνικιστικά πολιτικά, φοιτητικά και εργατικά κινήματα.
Ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Mboya ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Γκάνα, ο Kwame Nkrumah, που εκδιώχθηκε μετά από ένα οργανωμένο από την CIA πραξικόπημα το 1966.
Ο πατέρας του Ομπάμα, που τότε ήταν ήδη παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί ενώ η γυναίκα του ήταν έγκυος στην Κένυα, παντρεύτηκε την Dunham στο νησί Μάουϊ της Χαβάης στις 2 Φεβρουαρίου του 1961. Η Dunham ήταν τριών μηνών έγκυος στον Μπαράκ Ομπάμα όταν παντρεύτηκε τον πατέρα του.
Ο πατέρας του Ομπάμα εγκατέλειψε την Χαβάη το 1962 για να πάει στο Χάρβαρντ, πήρε διαζύγιο από την Dunham το 1964 και παντρεύτηκε την Αμερικανοεβραία Ruth Niedesand, συμφοιτήτριά του στο Χάρβαρντ, που τον ακολούθησε στην Κένυα και απέκτησαν δύο παιδιά. Αργότερα πήρε διαζύγιο και από αυτήν. Αφού επί χρόνια εργάστηκε για τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών στην Κένυα, τελικά, σκοτώθηκε το 1982 σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Το 1965, η Dunham γνώρισε και παντρεύτηκε τον Ινδονήσιο Lolo Soetoro, τον πατριό του Ομπάμα, στο East-West Center, όταν ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος ήταν τεσσάρων ετών. Όπως λέει ο Madsen, ο Soetoro βοήθησε στο βίαιο πραξικόπημα της CIA κατά του τότε προέδρου της Ινδονησίας Σουκάρνο, στο οποίο σκοτώθηκαν πάνω από ένα εκατομ. πολίτες. Η μητέρα του Ομπάμα δίδασκε αγγλικά στην USAID, «που ήταν βασική βιτρίνα για τις δραστηριότητες της CIA στην Ινδονησία και σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ασία», αναφέρει ο Madsen.
Το 1965, ο Lolo Soetoro κλήθηκε από τον στρατηγό Σουχάρτο να υπηρετήσει ως αξιωματικός στον Ινδονησιακό στρατό για να βοηθήσει στην αιματηρή επιχείρηση κατά των Ινδονησίων κομμουνιστών και των Κινέζων που οργάνωσε η CIA σε ολόκληρη την χώρα. Ο Σουχάρτο παγιώθηκε στην εξουσία το 1966, τον ίδιο χρόνο που ο φίλος του πατέρα του Μπαράκ Ομπάμα, ο Mboya, πρωταγωνιστούσε στην δημιουργία φιλοαμερικανικής παναφρικανικής κίνησης υποστήριξης στην ανατροπή από την CIA του Nkrumah στην Γκάνα.
Το 1967, ο Ομπάμα και η μητέρα του πήγαν να ζήσουν στην Τζακάρτα με τον Lolo Soetoro, σε μια εποχή όπου το Midwest Universities Consortium for International Activities (MUCIA) –μια ομάδα στην οποία περιλαμβανόταν τα πανεπιστήμια του Illinois, του Wisconsin, του Michigan, της Minnesota και της Indiana- κατηγορήθηκε ως βιτρίνα για τις δραστηριότητες της CIA στην Ινδονησία και αλλού. Η Dunham ταξίδεψε στην Γκάνα, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, την Ινδία και την Ταϋλάνδη «εργαζόμενη σε προγράμματα μικρο-χρηματοδότησης» για την CIA, αναφέρει ο Madsen.
Και η μητέρα της Ann Dunham, η γιαγιά του Ομπάμα Madelyn Dunham –που ανέθρεψε τον Ομπάμα όταν η μητέρα του εργαζόταν- υπήρξε αντιπρόεδρος της Bank of Hawaii στην Χονολουλού, η οποία, όπως ισχυρίζεται ο Madsen, χρησιμοποιείτο από διάφορες οργανώσεις βιτρίνας της CIA. Αυτή διαχειριζόταν λογαριασμούς (escrow accounts) από τους οποίους πλήρωνε η CIA «τους Ασιάτες δικτάτορες που στήριζαν οι ΗΠΑ», όπως ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φερντινάντο Μάρκος, ο πρόεδρος του Νοτίου Βιετνάμ Nguyen van Thieu και ο δικτάτορας της Ινδονησίας Σουχάρτο.
«Ουσιαστικά, η τράπεζα είχε εμπλακεί σε ξέπλυμα χρήματος ώστε η CIA να στηρίζει μυστικά συγκεκριμένους ηγέτες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», γράφει ο Madsen. «Είναι φανερό ότι η μητέρα του Ομπάμα και ο Ινδονήσιος σύζυγός της, ο πατριός του Ομπάμα, είχαν στενή σχέση με τις προσπάθειες της CIA να απομακρύνει την Ινδονησία από την Σινο-Σοβιετική τροχιά μετά την ανατροπή του Σουκάρνο».
«Η εργασία του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα το 1983 στην Business International Corporation, μιας μετωπικής οργάνωσης της CIA που έκανε σεμινάρια με τους σημαντικότερους ηγέτες και χρησιμοποιούσε δημοσιογράφους ως πράκτορες στο εξωτερικό, συνδέεται με ορισμένες κατασκοπευτικές δραστηριότητες για λογαριασμό της CIA που φαίνεται να έκανε η μητέρα του», σημειώνει ο Madsen. Ενώ, όμως υπάρχουν ολόκληροι τόμοι γραπτού υλικού για τις σχέσεις των Μπους με την CIA, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκάλυψε έξυπνα τις δικές του σχέσεις με την «Υπηρεσία» καθώς και τις σχέσεις των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς του.
Ίσως γι’ αυτό το 2008 ο τύπος απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει αποτελεσματικά, ως όφειλε, τον άνθρωπο που θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Όπως καταλήγει η έρευνα: Δεδομένων των σχέσεων των γονέων του Ομπάμα με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και των δεσμών του τελευταίου με το MKULTRA και το ARTICHOKE (τα γνωστά προγράμματα mind-control της CIA), αιωρείται ένα συνταρακτικό ερώτημα: Μήπως ο Ομπάμα είναι ένας «Manchurian Candidate»… δηλ. ένα πραγματικό «ενεργούμενο» των Επικυρίαρχων;

[Πηγή: έρευνα του Wayne Madsen, «The Story of Obama: All in the Company»]
[Επιμέλεια: PARTISAN.GR]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου