Σελίδες

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ψηφιακός Πόλεμος: Η ΕΕ προσλαμβάνει τους κολοσσούς του ίντερνετ κατά του e-τζιχάντ

Ψηφιακός Πόλεμος: Η ΕΕ προσλαμβάνει τους κολοσσούς του ίντερνετ κατά του e-τζιχάντ

[Πηγή: tvxs, 08/10/2014]
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν καλέσει σε συζητήσεις εκπροσώπους των κολοσσών του διαδικτύου, όπως της Google, του Facebook και του Twitter προκειμένου να συνεργαστούν για την καταπολέμιση του εξτρεμισμού και του τζιχάντ στο διαδίκτυο. Παρόντες στην συνάντηση θα είναι η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ και πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών.
Κατά την συνάντηση θα συζητηθούν «κυρίως οι κίνδυνοι που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου από τους τρομοκράτες και τα μέσα και οι τεχνικές για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ενεργειών».
Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διασπείρει τα μηνύματά του αλλά και να δείξει τους αποτρόπαιους αποκεφαλισμούς των ομήρων του. Οι μεγάλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κλείνουν τους λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες χρήσεις, για παράδειγμα αν προτρέπουν σε πράξεις βίας, μόνο όμως εάν τους επισημανθεί το γεγονός, αφού δεν παρακολουθούν το περιεχόμενο των σελίδων τους.
Βέβαια, η Ευρώπη έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα των σχεδόν 3.000 πολιτών της που έχουν φύγει για την Συρία προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των εξτρεμιστών. Εξάλλου, στην αυριανή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού και τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων που φεύγουν από τις χώρες τους για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου